Inlichtingen voor eventuele adoptanten.

Dank u wel om voor een rescue hondje te gaan.
Indien interesse om hem beter te leren kennen, hierna een woordje uitleg over onze werking :

 
We plannen een huisbezoek in en komen met het dier tot bij jullie.
Is de klik er met het volledige gezin (en reeds aanwezige honden), dan kan in overleg het dier 5 dagen bij jullie op proef logeren.
Beslissen jullie daarna verder te gaan met de adoptie,  dan worden de contracten opgemaakt in 2-voud.
De adoptiebijdrage  dekt o.a. de castratie , inentingen, chip, registratie,.... 

Er wordt jaarlijks een bezoekje gepland.
We hopen jullie met deze info van dienst te zijn. 


Graag uw telefoonnummer doorgeven bij contactname. Dit maakt het makkelijker om even te praten. 

Neem hier contact.

Oproep van crina - Roemenië   : zie onderaan deze pagina

   Hierna een eerste gedeelte van de pagina hondjes ter adoptie,
                     een tweede deel : katjes ter adoptie

TER ADOPTIE   : Honden 

Max ,gecastreerde reu
 geboren juni 2018,

TER ADOPTIE

Herplaatserke, (bemiddeling) zoekt zijn mandje.
Max is een energieke puber, zindelijk, bijt niets stuk, kan met soortgenoten groot en klein, kinderen gaat goed. Poezen zijn zijn favorieten niet.
Max draagt wel een rugzakje, namelijk heeft hij moeilijk vertrouwen in mannen, absoluut geen agressie, maar houd afstand van onbekenden. Dit kan zeker goed komen eens hij vertrouwen heeft aan zijn baasje('s) die hem liefde en geduld geven.
Hij is een prachtig dier met een top karakter, en verdient een top familie met een goed afgesloten tuin.
Bij interesse graag mailtje naar vzwbehappydog@gmail.com.     We antwoorden enkel op mail.  Miko,  ongeveer 1 jaar , reu 

Gereserveerd

Bemiddeling herplaatsing.
Miko is een reutje dat werd achtergelaten. Hij is een lieve jongen van ongeveer 1jaar, met schofthoogte van ongeveer 50cm. Weegt 15kg. Het is een lieve jongen die echter niets geleerd heeft en waarschijnlijk zijn hele jonge leven aan een ketting heeft doorgebracht. Iets wat eigenlijk verboden is, maar ja, sommige mensen...
Hij is wat schuchter, maar niet bang van mensen.
Miko wordt volledig gevaccineerd, gechipt en voorzien van paspoort. Behandeld voor parasieten en gecastreerd.
Hij is op zoek naar een thuis waar hij ook vrij mag rondlopen en liefde ontvangen. Wil je hem een kans geven en tijd in hem investeren dan krijg je er onvoorwaardelijke liefde voor terug.
Heb je interesse of wil je meer inlichtingen, dan kan je een mailtje sturen naar vzwbehappydog@gmail.com


Pongo , reu  2 jaar

Ter adoptie

Pongo is een klein formaat reutje (40cm schofthoogte) van 2 jaar.  Pongo is volledig in orde met vaccinaties, parasitaire behandeling, chip, paspoort en gecastreerd. 
Hij is een heel actieve jongen met een obsessie voor balletjes. Met een balletje is hij zelf ook net een stuiterbal.
Dit is geen hondje voor mensen die niet actief met hem bezig kunnen zijn. Zijn energie werd zwaar onderschat, het is zeker geen rustig schoothondje, en daarom werd ons gevraagd om ook hier weer te helpen bemiddelen een nieuwe thuis voor hem te vinden.
Een (goed afgesloten) tuin is voor deze kleine rakker een must.
Zolang er geen balletje aanwezig is, heeft hij met andere honden geen probleem, maar met een bal reageert hij héél bezitterig. Hij eist ook graag alle aandacht van zijn mensen op.
Ook deze kleine jongen moet nog veel leren. Ben jij degene die hem veel wil leren en actief met hem bezig kan zijn, degene die hem ook een mooie blijvende thuis wil geven, dan kan je een mailtje sturen naar vzwbehappydog@gmail.com
We beantwoorden enkel mail. 


Gina, teefje 4 jaar
Gereserveeerd


Bemiddeling herplaatsing
Gina is een klein teefje, met wat overgewicht. Weegt nu 8kg, maar dat zouden er 6,5 moeten zijn. Ze is een zachtaardig, lief, klein meisje wat houdt van aandacht en een knuffel.
Ze werd geboren op 03.03.2016 en is dus 4 jaar. Ze is bench gewoon, kan ook even alleen zijn. Komt overeen met soortgenoten en poezen.
Ze is gesteriliseerd en volledig in orde met vaccinaties, chip, paspoort.
Heb je interesse om dit kleine meisje een nieuwe thuis te geven,dan kan je een mailtje sturen naar vzwbehappydog@gmail.com 


Maxi,   reu 8 jaar

Ter adoptie

Bemiddeling herplaatsing
Maxi is een wat grotere reu, geboren op 05.08.2012. (8jaar) Hij heeft wat overgewicht, maar zou aan een ideaal gewicht rond de 20kg wegen.
Daar hij in het verleden een zware verwonding aan zijn achterpoot opliep, moest deze noodgedwongen geamputeerd worden. Daar zijn overgewicht een te grote belasting op zijn overige poten en rug betekenen, moet hij op dieet.
Maxi is een stabiele hond, die graag geknuffeld wordt. Hij is benchgewennig en kan ook even alleen zijn.
Hij is gewend aan andere honden en poezen. Ook met hoeve dieren en pluimvee heeft hij reeds kennis gemaakt en dat is voor hem ook geen probleem.
Ook kinderen (opgevoed met respect voor dieren) zijn voor hem geen probleem.
Aanraking aan het amputatie lidteken is voor hem onaangenaam en dat laat hij dan ook blijken. Als je hiermee rekening houdt, dan wordt hij een trouwe vriend en huisgenoot.
Maxi is volledig in orde met vaccinaties, chip, paspoort en gecastreerd.
Wil je deze grote knuffelbeer een mooie thuis geven, dan kan je een mailtje sturen naar vzwbehappydog@gmail.com 


Simi,  teefje 5 jaar

Ter adoptie

Bemiddeling herplaatsing
Simi is een klein middelmaatje van ongeveer 11kg en 40cm schofthoogte.
Ze een is 5 jaar oud gesteriliseerd teefje. Ze wordt volledig in orde gebracht met vaccinaties, chip en parasitaire behandeling.
Ze is een angstig hondje, dat wat tijd nodig heeft om haar mensen te keren kennen.
Simi bloeit open als ze bij een stabiele soortgenoot is. Ze wordt dan ook enkel geplaatst waar nog een andere hond aanwezig is. Poezen zijn voor haar ook geen probleem.
Wil je haar een thuis geven en de tijd om te wennen, beschik je tevens over het nodige geduld hiervoor, dan kan je een mailtje sturen naar vzwbehappydog@gmail.com 


 Jack, Duitse herder, 7 maand oud

Ter adoptie

Bemiddeling herplaatser
Jack is een gecastreerde Duitse Herder reu, geboren op 14.01.2020. Deze puber is een vrolijke speelse hond, die graag gaat wandelen.
Jack heeft met soortgenoten geen probleem.
Het is een typische ontstuimige puber, zonder de minste agressie. Dit betekend echter wel dat, in geval van kleine kinderen, toch wat extra oplettendheid gevraagd wordt. Vooral in verband met speels opspringen. Zowel hond als kind moeten respect voor elkaar bijgebracht worden. Heb je voldoende plaats, de wil hem ook wat te leren en wil je hem volwaardig lid van je gezin laten worden dan kan je een mailtje sturen naar vzwbehappydog@gmail.com 


Dodo, reu 9 jaar

Gereserveerd

Deze senior verloor totaal onverwacht zijn eigenares. De zoon, die zelf geen dieren kan houden, door werkomstandigheden, vroeg ons dan ook om te helpen bemiddelen bij de zoektocht naar een goede thuis voor hem.
Dodo is 9 jaar. Hij leefde in huis bij zijn vrouwtje en sliep bij haar in bed. Deze oude jongen treurt dan ook nog om zijn verlies.
Het is een lieve héél sociale hond die totaal geen problemen heeft met andere honden. Ook poezen die zijn tuin bezochten, werden gerust gelaten en waren geen probleem voor hem.
Dodo houd van menselijk gezelschap en is graag geknuffeld.
Deze oudere, gecastreerde reu, die volledig in orde is met vaccinaties, chip en paspoort, zoekt dan ook een thuis waar hij verder zijn oude dag mag slijten. Hij is een rustige jongen die graag wandelt. Aan de lijn trekt hij niet. Plassen aan de lijn doet hij probleemloos. Hij had een grote tuin en is volledig zindelijk.
Auto rijden doet deze grote jongen echter niet graag. Hij kent dit ook niet. Met geduld kan dit echter ook aangeleerd worden.
Wil je deze oudere jongen nog een mooie oude dag bezorgen dan kan je een mailtje sturen naar vzwbehappydog@gmail.com
Wil je hem helpen zonder hem te adopteren, dan kan dit door dit bericht te delen. Dit vergroot zij  kansen om een mooie thuis te vinden aanzienlijk.Jake,  reu  , schatting leeftijd : 3 maand

Gereserveerd

Crina plukte gisteren deze vrolijke pup van straat waar hij héél alleen rond dwaalde. Ze vroeg ons of we kunnen helpen bemiddelen bij de zoektocht naar een gouden mand voor hem.
Jake is nu ongeveer 3 maand (geschatte leeftijd) en weegt reeds 6kg. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid uitgroeien tot een grote middelmaat. Hoe groot hij juist zal worden, valt niet te zeggen daar de ouders niet gekend zijn.
Jake heeft zijn eerste vaccinatie gekregen en een chip en paspoort. Hij zal omwille van de wettelijke bepalingen, pas tegen begin oktober ter beschikking zijn voor adoptie. Tegen dan is hij dan ook volledig gevaccineerd.
Jake is een speelse vrolijke pup die alles nog moet leren.
Wil je hem opnemen in je gezin en de tijd geven alles te leren. Bent u dat? Dan kan u een mailtje sturen naar vzwbehappydog@gmail.com
Kito ,  geboren 19/05/2011  

reu, border collie

Gereserveerd

Na echtscheiding zoekt Kito ook een nieuwe thuis. Hiervoor werd onze hulp bij de bemiddeling gevraagd.
Kito is een al wat oudere gecastreerde border collie reu. Geboren op 19.05.2011 en dus reeds 9 jaar.
Kito zoekt een rustige thuis. Het werd geprobeerd in een gezin met 4 jonge kinderen. Dit is voor hem te druk.
Kito hoort ook niet meer heel goed en kan schrikken bij onverwachte beweging. Dan toont hij zijn tanden. Dit is met kleine kinderen niet ideaal. Komt kent alle basis bevelen. Is graag ook buiten. Wandelt keurig aan de lijn. Speelt graag met balletjes. Maar heeft ook behoefte aan een plaatsje waar hij zich rustig kan terug trekken.
Indien men rekening houd met zijn hardhorigheid, is Kito een zeer lieve aanhankelijke hond.
Hij is met alle vaccinaties chip en paspoort in orde.
Wil je deze ietwat oudere jongen een mooie thuis geven waar hij rustig oude dag mag slijten, dan kan je een mailtje sturen naar vzwbehappydog@gmail.com. 

TER ADOPTIE : katten

We zijn er niet enkel voor honden, zoals de naam van de VZW misschien doet vermoeden. Ook ditmaal kregen we weer een vraag om hulp bij poezen.

Een oudere dame werd opgenomen in het ziekenhuis en zal naar alle waarschijnlijkheid niet meer naar huis terug keren. Deze dame is in het bezit van 10 a 20 poezen. Het juiste aantal weten we nog niet. Poezen die allen zeer tam zijn. Gewend aan binnen leven met toegang tot de tuin. 7 poezen zijn we reeds gaan ophalen en werden naar de dierenarts gebracht. Helaas waren ze niet in orde met sterilisatie/vaccinatie/chip of registratie. Dit zal nu gebeuren.

De meeste poezen zijn halflang- tot langharig. Zwart, zwart-wit.

Al deze poezen zullen een nieuwe thuis nodig hebben. Wil je één van deze poezen adopteren dan kan je een mailtje sturen naar vzwbehappydog@gmail.com

Als je financieel wil helpen bij de medische kosten om al deze dieren in orde te brengen dan kan dit op rek nr van

VZW Be Happy Dog   BE41 9731 7483 0410 
Lilly, een kleine, maar toch reeds volwassen poes van anderhalf jaar oud.

Ter adoptie

Ze is vriendelijk met mensen groot en klein. Kent honden en heeft ook met hen geen probleem. Ook zij zoekt een thuis waar ze wel mag blijven. Ook hier bemiddelen we bij de zoektocht naar haar nieuwe personeel 😁
Wil jij haar dienaar worden, dan kan je een mailtje sturen naar vzwbehappydog@gmail.com 


Update tamme poezen 03/12/2019     :   nog een thuis gezocht voor 1 kater 

Van de 14 katten bij de oudere dame die niet meer naar huis zal gaan, vonden er 13 al een nieuwe thuis. Alleen nog 1 kater is op zoek naar zijn eigen thuis, met opnieuw menselijk gezelschap. En niet enkel een dagelijks gevuld voedsel- en waterbakje. En dagelijks proper gemaakt kattentoilet. Maar ook een beetje aandacht. Een aaitje, opnieuw iemand die een beetje met ze speelt ...
Ben jij degene die één van deze beiden een nieuwe thuis wil geven dan mag je mailen naar vzwbehappydog@gmail.com
Beiden zijn wettelijk in orde. Hebben ook chip en paspoort

Gereserveerd                        Ter adoptie

Update tamme poezen  25/10/2019 

Van de 14 poezen bij de oudere dame die niet meer naar huis gaat, zijn er nog 3 die een thuis zoeken.
Het gaat om 1 halflangharige zwarte kater en twee zwart-witte katinnen. Ook halflangharige.
Ze zijn wettelijk in orde gezet met alles (Inentingen, chip en paspoort).
Het je interesse om één van deze drie een nieuwe thuis te bieden of wens je meer inlichtingen, dan kan je een mailtje sturen naar vzwbehappydog@gmail.com
Of bellen naar 0032 (0) 484 52 38 95

Update tamme poezen 08/10/2019

Deze 7 zijn op zoek naar een nieuwe thuis en dus ter adoptie.
Ze zijn volledig in orde volgens de wet. Gesteriliseerd/gecastreerd. Gevaccineerd. Behandeld tegen vlooien, teken en wormen en gechipt.
Bij ernstige interesse kan je een mailtje sturen naar vzwbehappydog@gmail.com of bellen naar 0032 (0) 484 52 38 95    Ben je op zoek naar een buitenlands hondje , gered door Crina, klik op deze link.
   Crina is een dame waar we nauw mee samenwerken voor het herplaatsen van buitenlandse honden.

Deze lieverds zitten nog in Roemenië, Crina vond ze en bracht hen in veiligheid na een bezoek naar de dierenarts. Een Duitse stichting waar we mee samenwerken voor Crina stelt de honden ter adoptie, wij verzorgen de voeding voor de dieren in Roemenië. Heb je eventueel interesse, stuur een mailtje naar de stichting die hulp vraagt voor de honden hieronder. 

"Animal Hope Romania e.V.

‼‼‼ Welpenalarm ‼‼‼
Der Winter kommt langsam aber sicher und unsere Welpen suchen noch einen warmen Platz mit kuscheligem Körbchen 🤗

Melde dich einfach bei Interesse oder fragen"

"    ‼‼‼ puppy alert ‼‼‼
De winter komt langzaam maar zeker en zeker en onze pups zijn nog op zoek naar een warme plek met gezellige mandjes 🤗
Neem contact op bij interesse of vragen "

hieronder link naar website van deze organisatie in Romenië

contacteer ons 


vzw Be-happy-dog

Nachtegalenlaan 7  8531 Hulste  België