Borus

Borus

Bemiddeling

BORUS

Geboren op 6 februari 2012 te Andalousië Spanje.

Op 13 weken kwam ik gevaccineerd en met paspoort mee naar België. Wegens tijdsgebrek ben ik opzoek naar een nieuw baasje. Ik was wat onder de indruk van de grote reis; auto, vliegtuig, auto, ander mensen, andere huizen, andere geluiden... Dit heeft me een beetje getekend want ik moet nog steeds mijn tijd nemen om ergens te wennen en ben eerder angstig van inborst. 

Ik lig graag in de zetel samen met mijn baasje en kijk graag door het raam. Daar blaf ik stoer naar voorbijgangers maar als die aan de deur staan ga ik toch wat achteruit. Mensen die vaak op bezoek komen en mij niet vreemd zijn begroet ik enthousiast. Als het regent of sneeuwt blijf ik het liefste binnen want ik ben een echte zonneklopper. Rondcrossen en snuffelen in de tuin doe ik liever dan wandelen langs de openbare weg of drukke jaagpad. Tenzij ik even van de leiband mag, dan kan ik ontspannen en vrolijk rondsnuffelen. Weglopen zal ik niet doen, ik houd mijn baasje steeds in mijn vizier en ga graag flink terug mee naar huis.

Ik reageer correct op mijn naam, kom, zit, lig, pootje en af.

Na enkele jaren kreeg ik er gezelschap bij. Lady is 4 jaar ouder dan mij en maakt me duidelijk wanneer spelen kan en wanneer ze liever wilt rusten, hier maak ik geen probleem van. Bij andere honden ben ik nieuwsgierig, neem ik nooit de leiding en ben ik meestal speels. Bij kinderen ben ik in het begin ietsje nerveus, de hoge stemmetjes en plotse bewegingen doen me soms schrikken. Eens daaraan gewend is het ok maar kan ik soms wat te wild spelen waardoor zij dan weer schrikken van mij. Als mensen en kinderen iets in de hand hebben om te eten, of ik kan iets meepikken van de (salon)tafel, zal ik niet laten om razendsnel mijn kans te wagen. Mijn eigen voeding eet ik graag afgezonderd op mijn gemak. Een autorit vind ik niet zo leuk.

Ik werd op jonge leeftijd gecastreerd en vandaag, op mijn 10 jaar, verkeer ik nog in opperbeste gezondheid. Mijn grijze snoet staat me goed en daarbinnen is alles nog tip top. Gelukkig maar want naar de dierenarts gaan vind ik niet fijn. Ik krijg elk jaar mijn controle en vaccinaties en hoef verder niet veel verzorging. Mijn haren hoeven niet geborsteld en mijn nagels slijt ik zelf wel af.

Wilt u mij een kans geven en nog een leuke oude dag bezorgen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met vzwbehappydog@gmail.com

Gelieve in de mail meer info te vermelden:

- Uw werksituatie

- Uw telefoonnummer

- Uw adres

- Heeft u nog andere huisdieren?

- Info over uzelf, foto's mogen daar zeker bij!