dagboek : werking van onze vzw


week 20 juli - 2 augustus 2020

Vorige week is het er even niet van gekomen, dus maar even een verslagje van de voorbije 2 weken.
Op 21.07 werden om 6u 'ochtends de paletten reeds buiten klaar gezet voor ophaling door de transporteur. En dan bedrukkingen voor mondmasker gemaakt tijdens het wachten. De ophaling gebeurt tussen 6u & 18u.
22 en 23.07 werden mondmaskers😷, die nog steeds besteld kunnen worden, gestikt en bedrukt.
De 24 was het de dag om de transportbus eens onder handen te nemen en een grote schrobbeurt te geven, om de reclame stikkers van de nieuwe sponsors erop te kunnen zetten.
De 25ste was een dagje stressen 🤣 met de lay-out voor de kalenders. Alle hondjes via ons geadopteerd moesten erop. Oeps, ... Nog vergeten 🤔 waar kunnen we die zetten? Ach ja die past beter daar, ... even omwisselen. 🧐🧐🧐 staan ze er allemaal op. Nakijken, nog eens nakijken, .... maar 😅😅 na een dagje zweten is het gelukt. Ze zijn besteld en binnenkort verkrijgbaar. De kalender voor 2021 met al jullie lievelingen erop.
Terwijl we dan toch met de computer bezig waren, hebben we dan ook maar gelijk de website www.be-happy-dog.be bijgewerkt.
De 26 ste donaties opgehaald waarvoor dank
De 27ste een herplaatsertje afgehaald en naar de dierenarts gebracht voor enkele onderzoeken. Bloedonderzoek voor nieren en lever. En urine onderzoek.
28ste Inger, die jullie kennen uit vorige berichten, naar de dierenarts gebracht voor na controle na de operatie 😀 en ja zoals het gezichtje al verraad, het geneest mooi en gaat de goede kant op.
De 29ste de registraties van de verplaatste dieren in orde gebracht en de van geregistreerde herplaatsers gekeken of de registraties ook volledig in orde zijn.
De 30ste terug donaties opgehaald, waarvoor dank 😘
De 31ste een vervelend 🤢 maar toch belangrijk werk. De boekhouding 🙄🙄 saai, tijdrovend, maar ze moet 100% in orde zijn. Geen halve werken.
Gisteren dan nog een herplaatsertje opgehaald en met huisbezoek naar de potentiële adoptanten gebracht.
Vandaag wordt ook een herplaatser opgehaald en met een huisbezoek naar de potentiële adoptanten gebracht. Duimen dat dit ook een gezin is dat bij het dier past, zodat ze samen gelukkig kunnen worden.
En dan is het volgend verslagje voor volgende week.
Een grote dankuwel aan alle vrijwilligers.
En een hele fijne zondag en een mooie week gewenst aan iedereen.


week 6 - 12 juli 2020

Wat hebben we deze week zoal gedaan? Velen vragen zich af wat we zoal doen. Wel een korte beschrijving van de week.
Maandag werd een herplaatsertje opgehaald bij zijn vorige thuis en doorgevoerd naar de potentiële adoptanten, waar gelijk een huisbezoek plaatsvond. Hierbij wordt het dier, met al zijn noden en gebreken uitvoerig ook besproken.
Op dinsdag moesten eerst en vooral de remblokken van het transportbusje vervangen worden opdat alle vervoer veilig kan gebeuren. Iets wat ook Belangrijk is. Voor onszelf, alle vrijwilligers en de dieren geldt "veiligheid boven alles". Hiervoor bedanken we dan ook graag phil's pit stop uit Torhout.
Woensdag werd in Limburg een herplaatsertje opgehaald wat ter controle en voor de nodige behandelingen naar de dierenarts werd gebracht. Daarna werd in een uithoek van West Vlaanderen een ander herplaatsertje opgehaald, wat ook doorgevoerd werd naar de dierenarts.
Beide dieren werden donderdag bij de dierenarts opgehaald en weer verder gebracht naar hun potentiële adoptanten, in combinatie met een uitvoerig huisbezoek.
Vrijdag werden er mondmaskers gestikt om centjes in t laadje te krijgen voor de dierenartskosten (zie foto) en aanschaf van voeding. Tevens werden ook bedrukking voor t-shirts gereed gemaakt. Een tijdrovende bezigheid. Waarvoor hartelijk dank aan de helpende handen van de vrijwilligers.
Zaterdag werd 1000kg voeding opgehaald in Mol. Die werd in onze thuisbasis, Hulste, West Vlaanderen, uitgeladen en op paletten gestapeld.
Zondag werden de t-shirts bedrukt om te verkopen als steun. Deze zijn te vinden op vzw Be Happy dog shop. Daarmee zijn we deze drukke week beëindigd.