dagboek : werking van onze vzw


Januari 2021

Ondanks alle corona maatregelen, is het toch weer gelukt om een behoorlijke hoeveelheid voeding te gaan aankopen. De gedoneerde voeding en spullen, coronaproof te gaan ophalen. Paletten te maken en versturen. Deze zijn intussen veilig aangekomen in Roemenië. De huisjes, gebouwd door onze handige vrijwilliger, en waarvoor grote dank, zullen beschutting geven voor de koude vochtige dagen. De ontwormingskuren, die broodnodig zijn om de dieren vrij te houden van wormen. Enkele warme dekens om zacht en warm te slapen. En veel voeding, zodat ook wat wintervet aangekweekt kan worden om beschutting te geven tegen de koude. Dank u wel aan alle vrijwilligers die mee helpen. Dank u wel aan de meters en peters van de onplaatbare dieren (Karin Amerlinck uw metekind Lovely staat ook op één van de foto's). Dank u wel donateurs. Zonder de hulp van jullie allemaal is dit niet mogelijk. En dan nog een héél grote Dankuwel aan Crina en haar echtgenoot. Crina, die elke dag opnieuw haar hart en huis open stelt, om deze dieren een kans op een gelukkig en gezond leven te geven 


Update Ingher

Ingher doet het goed. Haar poot werd geamputeerd. Sinds de amputatie beweegt ze zich reeds meer als ervoor. Een teken dat dit de juiste beslissing was voor haar. Ze geneest zoals het hoort en heeft geen grote last van het verlies van haar poot. Deze operatie bracht wel een grote kost met zich mee. Het totaalbedrag van de amputatie, medicatie en nazorg bedraagt 753€14.Om deze te kunnen vereffenen worden handgemaakte sleutelhangers verkocht aan 4€/stuk. Deze zijn te vinden op de shop en op onze website. U kan Ingher steunen met een aankoop van een sleutelhanger (meer info,klik hier) of met een donatie op rek van VZW Be Happy Dog BE41 9731 7483 0410 


3deweek januari 2021

Ook de voorbije week was weer super druk. Met dieren naar de dierenarts voor sterilisatie, tand extractie, algemene check-up, vaccinaties, ...  Weer voeding aankopen, ophalen, inladen, uitladen en dan snel op paletten stapelen. Moest alles in sneltreintempo, want het transport kwam ze wat vroeger dan verwacht ophalen. Ze zijn vertrokken. Weer hongerige maagjes die gevuld kunnen worden.  Ook enkele stevige hondenhokken. En nu ook eens niet voor de dieren, wat mooie propere kledij, voor mensen in nood.  Daarnaast werd ook door vrijwilligers verder geknutseld aan dingen om te verkopen ten voordele van de dieren. Dagen zijn te kort om alles te doen wat we zouden willen doen, maar we doen wat we kunnen. Dank u wel alle vrijwilligers voor de helpende handen. Dank u wel aan al wie ons steunt.  


2deweek november 2020

We hebben een emotionele week achter de rug😔. Een week waarin we een harde beslissing moesten nemen. Ingher genas niet, ondanks goede zorgen en hydrotherapie🥺. We moesten, om haar pijnvrij te maken, haar poot laten amputeren😢. Dat was een harde en emotioneel zware, maar noodzakelijke beslissing.
Verder werd er ook nu weer enkele bestellingen van gepersonaliseerde kerstballen afgewerkt🎄.
Er werden sleutelhangers in hars gegoten die verkocht worden om de operatie en de nazorg van Ingher te kunnen betalen.
Het transport 🚛 voor de paletten werd geboekt en deze werden opgehaald om te vertrekken met bestemming Roemenië.
Op donderdag was er een intervieuw met de krant van West Vlaanderen📰. Dit intervieuw zal te vinden zijn in de editie van 1 december 2020🗞️.
Dan werden er nog geschenk 🎁 pakjes voor honden 🐕 en poezen 🐈 gemaakt. Voor wie voor zijn geliefde viervoeter ook een pakje onder de kerstboom 🎄wil zetten en hiermee gelijk andere dieren wil steunen zodat we voeding kunnen aankopen voor een volgend transport. Deze kan je terug vinden op onze website.
Er werd ook weer 1400kg voeding aangekocht, opgehaald, uitgeladen en gestapeld voor het volgend transport.
Tussendoor werden ook mails en berichten beantwoord. Onze pagina een beetje bijgehouden (Iets waarvoor de tijd ook soms ontbreekt, waarvoor onze exuses)😉.
Dat is zo ongeveer wat we de vorige week gedaan hebben. Zoals steeds stonden we ook nu niet stil. 

1ste week november 2020

Weer een drukke week achter de rug.
Vrijwilligers die vlijtig mee geholpen hebben zijn we dankbaar. Eerst en vooral onze vrijwilliger die steevast onze website up-to-date houdt. Dank u🤗.
Crina heeft poezen die de muur als krabpaal gebruiken. Daarom bouwde een vrijwilliger een plaat met afgedankte (lees kapotte) krabplaten, zodat deze gebruikt kan worden om de muur te beschermen . Dit is voor de poezen tevens effectiever om de nageltjes te scherpen😻.
Verder werd, ook met hulp van vrijwilligers, onder toeziend oog van een viervoeter die om de deur komt piepen 😁😁(zie foto), 4 paletten voeding gereed gemaakt voor verzending.
3 zwerfpoezen werden, op vraag van de bewoners waar ze rondzwerven, met vangkooien gevangen en gesteriliseerd. Deze dieren mogen daar van de bewoners gerust blijven wonen, maar deze verstandige mensen zijn zich ten volle bewust van het feit dat, als de dieren zo zouden blijven lopen, ze zich grenzeloos zouden voortplanten, dus gingen ze op zoek naar een oplossing. Hierbij werden ze echter van het kastje naar de muur gestuurd🥺. Ze namen contact op met de lokale politie. Daar kregen ze te horen dat ze contact moesten opnemen met het verantwoordelijk asiel. Dat deden ze, maar daar kregen ze te horen dat dit via de lokale politie moest gaan😔. Na heen en weer contact zonder resultaat kwamen ze uiteindelijk bij ons terecht. Daar ook wij ons bewust zijn van het probleem van voortplanting van zwerfpoezen, hebben we toen maar besloten dat wij wel onze verantwoordelijkheid zouden nemen en deze dieren zouden steriliseren. Vooral ook daar deze dieren terug mochten en ook door de bewoners gevoed zouden worden en van drinkwater voorzien. Na de sterilisatie en behandeling voor parasieten, waarvan ze vol zaten, gingen de poezen dan ook terug. Ze mogen nu hun vrije leventje voortzetten, zonder te moeten zoeken naar voeding. Zonder zich grenzeloos voort te planten en vrij van parasieten😉.
Verder werden er ook 3 huisbezoeken gedaan voor de hondjes die een nieuwe thuis zochten en werden deze naar de potentiële adoptanten gebracht.
Eén vrijwilligster haalde 300kg voeding op voor Crina🤗. Deze werd afgehaald en mee op de paletten gestapeld.
Verder werd door meerdere vrijwilligers meegeholpen met het maken van gepersonaliseerde kerstballen🤗🤗.
En dan een nieuw project dat werd uitgetest. Het maken van sleutelhangers in hars. Deze zullen binnenkort ook te koop worden aangeboden om een operatie te kunnen bekostigen🧐.
Ingher werd ook deze week 3x naar de hydrotherapie gebracht. En ze ging nog eens ter controle naar de dierenarts. Meer hierover op het einde van de week. Na een nieuw bezoek aan de orthopeed😰.
Wat zouden we doen zonder vrijwilligers, die zich kosteloos inzetten om de dieren te helpen? Niets. Dus ook nu weer willen we alle vrijwilligers een dikke dank-u-wel zeggen🤗🤗🤗😘😘😘. Zonder jullie staan we nergens. 


Oktober 2020

Drukke weken zoals steeds.
Nahuisbezoeken gedaan bij dieren die vorig jaar geadopteerd werden. Het was leuk om gelukkige dieren en adoptanten terug te zien.
Ook de blijde melding gekregen dat een geadopteerde poes, die iets meer dan een week weg was, weer werd terug gevonden. Een grote opluchting. Zowel voor ons als voor de adoptanten die alles in het werk gesteld hebben om hem terug te vinden.
Verder zijn we ook 3x/ week met Ingher naar de hydrotherapie geweest.
3 zwerfpoezen werden naar de dierenarts gebracht voor gezondheidscontrole sterilisatie/ castratie en behandeling en daarna terug gebracht.
Ook werd voeding aangekocht en opgehaald.
Twee honden werden naar de adoptant gebracht met daarmee samengaande een huisbezoek. Na medische controle, castratie, chippen en vaccineren.
En dan met Zara naar de dierenarts. Het oude meisje bleek tumoren in haar melkkanaal te hebben en een baarmoederontsteking. Dit werd operatief verwijderd en ze zal binnenkort naar haar nieuwe thuis kunnen.
We zitten niet stil en vaak ontbreekt het aan tijd. Maar toch willen we af en toe weer een update plaatsen van wat we allemaal doen. Dit kan ook enkel en alleen maar dankzij jullie steun. Dank u wel allemaal. Adoptanten, vrijwilligers, mensen die de diverse spaarpotje vullen, mensen die donaties doen enz... Dank u wel allemaal 

week 20 juli - 2 augustus 2020

Vorige week is het er even niet van gekomen, dus maar even een verslagje van de voorbije 2 weken.
Op 21.07 werden om 6u 'ochtends de paletten reeds buiten klaar gezet voor ophaling door de transporteur. En dan bedrukkingen voor mondmasker gemaakt tijdens het wachten. De ophaling gebeurt tussen 6u & 18u.
22 en 23.07 werden mondmaskers😷, die nog steeds besteld kunnen worden, gestikt en bedrukt.
De 24 was het de dag om de transportbus eens onder handen te nemen en een grote schrobbeurt te geven, om de reclame stikkers van de nieuwe sponsors erop te kunnen zetten.
De 25ste was een dagje stressen 🤣 met de lay-out voor de kalenders. Alle hondjes via ons geadopteerd moesten erop. Oeps, ... Nog vergeten 🤔 waar kunnen we die zetten? Ach ja die past beter daar, ... even omwisselen. 🧐🧐🧐 staan ze er allemaal op. Nakijken, nog eens nakijken, .... maar 😅😅 na een dagje zweten is het gelukt. Ze zijn besteld en binnenkort verkrijgbaar. De kalender voor 2021 met al jullie lievelingen erop.
Terwijl we dan toch met de computer bezig waren, hebben we dan ook maar gelijk de website www.be-happy-dog.be bijgewerkt.
De 26 ste donaties opgehaald waarvoor dank
De 27ste een herplaatsertje afgehaald en naar de dierenarts gebracht voor enkele onderzoeken. Bloedonderzoek voor nieren en lever. En urine onderzoek.
28ste Inger, die jullie kennen uit vorige berichten, naar de dierenarts gebracht voor na controle na de operatie 😀 en ja zoals het gezichtje al verraad, het geneest mooi en gaat de goede kant op.
De 29ste de registraties van de verplaatste dieren in orde gebracht en de van geregistreerde herplaatsers gekeken of de registraties ook volledig in orde zijn.
De 30ste terug donaties opgehaald, waarvoor dank 😘
De 31ste een vervelend 🤢 maar toch belangrijk werk. De boekhouding 🙄🙄 saai, tijdrovend, maar ze moet 100% in orde zijn. Geen halve werken.
Gisteren dan nog een herplaatsertje opgehaald en met huisbezoek naar de potentiële adoptanten gebracht.
Vandaag wordt ook een herplaatser opgehaald en met een huisbezoek naar de potentiële adoptanten gebracht. Duimen dat dit ook een gezin is dat bij het dier past, zodat ze samen gelukkig kunnen worden.
En dan is het volgend verslagje voor volgende week.
Een grote dankuwel aan alle vrijwilligers.
En een hele fijne zondag en een mooie week gewenst aan iedereen.


week 6 - 12 juli 2020

Wat hebben we deze week zoal gedaan? Velen vragen zich af wat we zoal doen. Wel een korte beschrijving van de week.
Maandag werd een herplaatsertje opgehaald bij zijn vorige thuis en doorgevoerd naar de potentiële adoptanten, waar gelijk een huisbezoek plaatsvond. Hierbij wordt het dier, met al zijn noden en gebreken uitvoerig ook besproken.
Op dinsdag moesten eerst en vooral de remblokken van het transportbusje vervangen worden opdat alle vervoer veilig kan gebeuren. Iets wat ook Belangrijk is. Voor onszelf, alle vrijwilligers en de dieren geldt "veiligheid boven alles". Hiervoor bedanken we dan ook graag phil's pit stop uit Torhout.
Woensdag werd in Limburg een herplaatsertje opgehaald wat ter controle en voor de nodige behandelingen naar de dierenarts werd gebracht. Daarna werd in een uithoek van West Vlaanderen een ander herplaatsertje opgehaald, wat ook doorgevoerd werd naar de dierenarts.
Beide dieren werden donderdag bij de dierenarts opgehaald en weer verder gebracht naar hun potentiële adoptanten, in combinatie met een uitvoerig huisbezoek.
Vrijdag werden er mondmaskers gestikt om centjes in t laadje te krijgen voor de dierenartskosten (zie foto) en aanschaf van voeding. Tevens werden ook bedrukking voor t-shirts gereed gemaakt. Een tijdrovende bezigheid. Waarvoor hartelijk dank aan de helpende handen van de vrijwilligers.
Zaterdag werd 1000kg voeding opgehaald in Mol. Die werd in onze thuisbasis, Hulste, West Vlaanderen, uitgeladen en op paletten gestapeld.
Zondag werden de t-shirts bedrukt om te verkopen als steun. Deze zijn te vinden op vzw Be Happy dog shop. Daarmee zijn we deze drukke week beëindigd.