peter- en meterschap


Sommige dieren zijn ziek en verwaarloosd of zodanig zwaar mishandeld dat ze de nodige medische verzorging moeten krijgen, hierin nemen wij GEEN ENKEL risico!  Deze dieren zullen door hun zware rugzak ook nooit geplaatst kunnen worden. Een gezinsleven is voor hun onmogelijk. Deze honden zullen de rest van hun leven bij Crina verblijven.


We hebben ook enkele hondjes die wél een liefdevolle thuis vonden, maar die gezien hun leeftijd in permanente opvang verblijven. Dit betekent dat al hun medische kosten door onze organisatie gedragen worden. Ook voor deze hondjes zoeken we een meter/peter, zodat we als organisatie kunnen blijven voorzien in hun verzorging.

Crina  biedt opvang aan zo'n 150 zwerfhondjes in de omgeving van Boekarest. Ze worden er liefdevol verzorgd door haar verzorgd tot ze een gouden mandje in België, Nederland of Duitsland vinden. Deze opvang draait volledig zonder subsidies en enkel en alleen op donaties. Om de aankoop van hun voer, hun medische verzorging, hun inentingen en hun sterilisatie/castratie te kunnen bekostigen zoeken ook zij een meter/peter.

Voor slechts 10 euro per maand wordt u meter/peter van een  Roemeens hondje, en helpt u in hun medische kosten en voer te voorzien. 

Van zodra de hond een opvanggezin vond en naar België/Nederland/Duitsland kan overkomen, wordt U hiervan op de hoogte gebracht en kan uw meter- of peterschap opgezegd worden of indien u wenst overgaan naar een ander dier.

Meer info  : vzwbehappydog@gmail.com


Queeny  wordt gesponserd door Verley Joyce.

Blijft in opvang Roemenie
Blijft in opvang Roemenie

June , zoekt nog een meter of peter

June, een hond in blijvende opvang.
June werd in juni 2017, samen met een hele roedel die verbleef in de buurt van een fabriek, gevangen en gesteriliseerd. De roedel werd terug uitgezet bij de fabriek.
June was daarvoor te zwak. Ze had 7 puppy's van een 8-tal weken. Deze puppy's hadden haar serieus verzwakt. Temeer daar ze al een oudere teef is. Geschat 12+. Haar terug uitzetten was hier geen optie.
June kwam in een opvanggezin terrecht. Ze heeft een panische angst voor lijnen en tuigjes, wat wandelen onmogelijk maakt. In het opvanggezin heeft ze een grote tuin waar ze zich goed voelt. Haar nogmaals verplaatsen naar een andere thuis is dus ook niet aan te raden. Ook voor June wordt een meter of peter gezocht. Zodat deze dame van een rustige oude dag kan blijven genieten in haar opvanggezin.
Ter info, haar puppy's werden niet terug op straat gezet, maar werden allemaal geadopteerd intussen. En de rest van de roedel verblijft intussen op het fabrieksterrein, waar ze worden voorzien van water en voer.

Om alle wonden op te sporen en  te verzorgen hebben we haar bij haar vondst moeten scheren.


Candy zoekt nog een meter of peter

Candy, een hondje met een zwaar rugzakje. Geschat op 12+ en in blijvende opvang. Ze werd mishandeld door een bende jongeren die een ijzerdraad, met daaraan een deel blikken, dwars door haar staart prikten, waarna ze haar gingen opjagen. Een oudere dame kon haar in haar tuin opsluiten. Ze haalde Crina erbij en deze haalde de dierenarts erbij. Candy is héél agressief naar kinderen. Ze heeft beginnende diabetes. En dementie. Haar nu nog van thuis laten veranderen is hierdoor ook geen optie waardoor ze de tijd die haar nog rest in de opvang zal blijven. Candy's medische toestand brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Voor regelmatige bloedonderzoeken en speciale voeding voor haar diabetes. Ook voor haar wordt een meter of peter gezocht.

Deze lieverd krijgt een naam die de meter/peter mag kiezen


In blijvende opvang in Roemenie
In blijvende opvang in Roemenie

Deze meid is in Roemenië bij Crina. Ze heeft nog geen naam. Meter of peter van deze meid mag haar ook een naam bezorgen. Deze meid werd zwaar misbruikt. Hierdoor is ze zo zwaar getraumatiseerd, dat ze zich onder geen beding nog laat aanraken. Ook voor deze dame is een leven in een huisgezin onmogelijk. Daarom wordt ook voor haar een peter of meter gezochtPatatje heeft een meter  , Dank u wel Liliane Wenselaer

Patatje,
Een hondje met een rugzakje. Deze kleine reu zal héél véél tijd nodig hebben.
Hij is enorm angstig en heeft zwaar last van angst agressie. Hij bijt naar elkeen die bij zijn opvang gezin binnen komt. Om deze kleine vent te socialiseren zal zeer veel tijd en geduld nodig zijn. Iets waar het opvanggezin waar hij verblijft geen gebrek aan heeft.
Hij heeft ook zware problemen met zijn knieën waarvoor hij nog een zware operatie zal moeten ondergaan. Ook voor deze kleine reu zijn we op zoek naar een meter of peter. Dit ook om nog een potje te kunnen aanleggen om zijn operatie te bekostigen, zodra hij er klaar voor is. 


Beauty., zoekt nog een meter of peter.


Ons zorgenkindje. Ze werd op straat opgemerkt door een dame die een klein dorpswinkelje heeft op de hoek van een zeer drukke baan. Deze dame probeerde ze te lokken, maar ze was zeer schuchter. Voor haar winkeltje zette de dame elke dag vers water en wat eten. Op deze wijze hoopte ze haar vertrouwen te kunnen winnen en haar veilig te kunnen stellen. Op een ochtend kwam ze bij haar winkeltje, om te openen, en zag Beauty die er stond te drinken. Er kwam een man voorbij die haar een zware trap gaf, waardoor ze onder een auto, die net aankwam terrecht kwam. Huilend en jankend kroop ze weg. In een tuin verschool ze zich. De dame probeerde haar eruit te lokken. Dit lukte echter niet. Beauty was zwaar gewond. Beide knieën achteraan vertoonden open breuken. Ze sleepte zich voort. Na 10 dagen, totaal verzwakt door haar verwondingen, kon ze eindelijk gepakt worden. Haar wonden werden verzorgd. Registreer, scan, veterinair orthopeed, ... Alles werd uit de kast gehaald, maar het mocht niet baten. Ze heeft een ruggenmerg letsel en zal verlamd blijven. In België werd voor haar een opvang gevonden. Ze kwam hier aan met een buik die sleepwonden vertoonden. Evenals pootjes die helemaal open geschuurd waren. Ze had ook een zware blaasinsteking.
Hiervoor werd ze onmiddellijk behandeld. Ook haar pootjes en buik werden verzorgd. Ze kreeg sokjes en een broekje aan zodat ze mooi konden genezen. Er werd een oproep geplaatst voor een rolstoeltje voor haar. Dankzij de hulp van vele lieve mensen kon er ééntje besteld worden. Corine Thoris, die zelf ook veel gehandicapte hondjes heeft, nodigde ons uit om ons een voorlopig stoeltje te bezorgen tot ze haar definitieve kon krijgen. Waarvoor we haar nog steeds dankbaar zijn.
Muriel ging later toen de centen voor haar definitieve rolstoel bijeen waren, met naar Li Kyriakou en Noud. Mensen die zelf 21 gehandicapte honden hebben en een bed en breackfast runnen, https://www.facebook.com/426698224058909/posts/2029827620412620/ om de kosten voor deze dieren te kunnen dragen. Daar kon ze met Beauty verschillende rolstoeltjes passen, om de geschikte voor haar te kunnen bestellen. Ze kreeg ook een heleboel advies mee over hoe haar blaas legen. Voedingssupplementen om blaasontstekingen te vermijden. Oefeningen om haar spieren meer te ontwikkelen. De beste manier om de pootjes te verzorgen om diepe wonden te vermijden. Enz, enz...
We zijn deze mensen dan ook ontzettend dankbaar voor alle tijd die ze in haar geïnverteerd hebben. Toen Beauty haar definitieve rolstoeltje aankwam heeft Noud die ook volledig aan haar aangepast.
Beauty veranderde van een hoopje ellende in een levenslustige hond, die graag speelt en zich door haar handicap niet laat afremmen.
Ze zal steeds een zorgenkindje blijven. Met extra noden. Ze heeft pampertjes nodig. Sokjes om haar pootjes te beschermen. Supplementen om de blaasontstekingen zoveel mogelijk te vermijden. Regelmatige dierenarts bezoeken ter controle op blaasontstekingen. Speciale voeding voor een goede werking van de darmen, enz enz...
Daarom zoeken we ook voor haar een meter en/of peter om deze kosten te verlichten.