Januari 2021

Weer voeding aankopen, ophalen, inladen, uitladen en dan snel op paletten stapelen. Moest alles in sneltreintempo, want het transport kwam ze wat vroeger dan verwacht ophalen. Ze zijn vertrokken. Weer hongerige maagjes die gevuld kunnen worden.Ook enkele stevige hondenhokken.En nu ook eens niet voor de dieren, wat mooie propere kledij, voor mensen in nood 


half november 2020  Cora werd als klein pupje, meer dood dan levend, door Crina gevonden. Met veel moeite en zorg kwam ze erdoor. En kijk nu.
Cora is een rattenvanger.
Ze was een put aan t graven om een rat te vangen, dit lukte haar. En toen... toen stopte er een vrachtwagen. Onze paletten kwamen aan. Resultaat ... eten... oohh eten ... mail mjom mjom... héél de bak voor mij alleen 😂😂😂 


11 november 2020
De 4 paletten zijn gisteren vertrokken richting Roemenië. Dank u wel aan iedereen die hierbij hielp.

dank aan Euroshop Kortrijk, Versele Laga,... 


14 oktober 2020 
De paletten zijn veilig aangekomen in Roemenië.

De dieren kunnen weer smullen.
Dankuwel aan iedereen die hieraan mee hielp. 

9 OKT 2020  Vrijdag werden de 8 paletten voor Roemenië opgehaald. De hoognodige voeding en puppypads. Enkele emmers om zwervers op straat ook te kunnen voorzien van drinken (iets wat ook nodig is om te kunnen overleven). Verder nog wat kleine spullen. Dit alles deels geschonken. De voeding werd aangeschaft met de inkomsten van onze stand in het shopping center Kuurne (sept2020). Hierbij een dikke dankuwel aan jullie hiervoor, alsook aan de vrijwilligers, die hiervoor hun vrije tijd opofferen. Dankzij jullie allemaal kunnen tegen het midden van komende week, ook de dieren bij Crina en haar opvangers weer hun buikje vol eten.


juli- aug 2020  Ook nu weer zijn de paletten veilig aangekomen in Roemenië. De dieren kunnen weer de buikjes vullen. Héél hard bedankt voor allen die hieraan hebben meegeholpen 😘😘 


Juli  2020    Dankzij de opbrengst van de mondmaskers en de verkoop in vzw Be Happy dog shop konden we nog een transport verwezenlijken😃😃. Hiervoor een grote dankjewel aan iedereen die een aankoop deed🤗🤗.
Ook dit transport kwam veilig en wel aan in Roemenië. Voeding werd aangekocht van de donaties voor voeding. Ook hiervoor grote dank.
De dieren kunnen verder verzorgd en gevoed worden dankzij jullie allemaal 


Mei 2020 Door het grote succes van de mondmaskers die we maakten tvv de dieren, konden we al met de TWEEDE winstmarge een transport regelen voor de zwerfdieren die we voorzien van voeding.
Er zijn nog altijd mondmaskers te verkrijgen aan een zeer democratisch prijsje.
U kunt hier alle info vinden.
Dank u alvast.

foto's levering bij Crina : 15 maart 2020 : Na grondig overleg met het bestuur, vrijwilligers, transportfirma en Crina, hebben we besloten om de voeding die nu reeds bij ons aanwezig is, te verzenden. Ondanks dat het slechts 2 paletten zijn en dit het transport duurder maakt. Maar gezien steeds meer landen de grenzen sluiten en we nu nog de garantie kregen van de transportfirma, dat het zeker zal aankomen, hebben we besloten reeds te verzenden. Daar niemand een glazen bol heeft om het toekomstige verloop van deze ziekte en de verdere maatregelen die de landen zullen treffen, te voorspellen, vonden we het belangrijk dat er toch een zekere voorraad aanwezig zou zijn opdat de dieren ginder verder verzorgd kunnen worden.Januari 2020 Roemenië

Dankjewel iedereen die meehielp, een donatie deed, een kleine aankoop op de beurzen, kerstmarkten, shop, enz...
De paletten met voeding zijn aangekomen in Roemenië.
De dieren ginder die gesteriliseerd/gecastreerd werden, de totaal niet plaatsbare dieren, degenen die nog te jong zijn voor een eigen thuis... allemaal kunnen ze weer hun buikje vullen dankzij jullie en de grote hulp ter plaatse van Crina. Dank jullie allemaal 

Petre Crina :  Thank you so much ,Be happy dog and our friends 🥰

Januari 2020

Eerst en vooral willen we jullie bedanken voor alle steun.💖💖
Naast onze Belgische diertjes 🐾🐾te helpen aan de nodige zorgen en herplaatsing vergeten we de dieren🐈🐕 niet in Roemenië. Vandaag vertrokken 🚛🚛, in de loop van volgende week aankomst op bestemming🌏
Crina 👍onze contactpersoon zal de verdeling van de voeding in goede banen leiden in Roemenië. 


Oktober 2019

De paletten, welke op 17.10.19 vertrokken naar Roemenië, zijn daar goed aangekomen. De hongerige maagjes zullen weer kunnen gevuld worden.
Een hele grote dankuwel aan iedereen die heeft meegeholpen om dit opnieuw te kunnen verwezenlijken.
Samen staan we sterk.


We ontvingen een video van Crina, die dagin daguit paraat staat voor de opvang van dieren in Roemenië. De opgezonden voeding helpen haar om nog vele dieren te helpen en neutraal te maken. We danken alle mensen met hun gift, die expliciet vroegen om deze Roemeense zieltjes van voeding te voorzien. 

Transport hulpgoederen naar Romenië

We bemiddelen niet enkel voor herplaatserkes, medische ondersteuning aan de herplaatserkes enz...., hier in het kleine België.
We vergeten de honden en katten die neutraal zijn gemaakt ook in Roemenië niet.
Vele hongerige maagjes kunnen terug gevuld worden. 

September 2019

sterilisatie / castratie project van de zwerfdieren

#UPDATE 29/09/20193# De laatste 5 weken hebben we een totaal van 32 zwerf poezen gevangen op verschillende dumping plaatsen en laten steriliseren en/of castreren.
De poezen blijven gevoed worden door buurtbewoners en in de wintermaanden krijgen ze extra schuilhuisjes, of kunnen in de schuur verblijven tussen het stro.
We danken de mensen die ons hun vangkooien lieten gebruiken. Samenwerken is zo belangrijk, ook voor de dieren

We doen verder met het sterilisatie / castratie project van de zwerfdieren. Hierbij een foto van uitzetting op veilig gebied waar ze dagelijks eten en drinken krijgen.
De laatste foto is een poes die gevonden werd in Lichtervelde enkele dagen geleden. Oproep werd gezet in vele Facebook groepen, maar geen respons.
Indien de eigenaar zijn dier herkend kan hij/zij contact opnemen. (foto 5) 

April 2019

Hulp aan shelter en sterilisatie campagne

Vele mensen vragen ons :  waarom we dit doen, wat we doen.... Ze kennen allemaal de asielen van bij ons. Wel, bekijk de foto's en oordeel zelf. Dit zijn luxe shelters in Roemenië, waar resquers betalen (25€/maand zonder voeding), om honden onder te brengen. En ja, in vergelijking met publieke shelters, zijn dit luxe hotels.
Bekijk de voeding die ze krijgen, als we er zelf geen bezorgen. Kijk en oordeel zelf.
Alle hulp is welkom. 

Gisteren een ritje gedaan in afgelegen gebied om te kijken of we een geschikt iets kunnen vinden om een shelter te starten. Onderweg liepen mama en haar pupje auto's achterna. Gelukkig werd er uitgeweken. Ik ben maar gestopt. Ze kwamen onmiddellijk naar me toe. Héél lief. Klein formaat. Mama 9kg puppy nu 3,5kg.

Beide zaten volledig onder de teken. Heb ze alle twee mee genomen. Eerst zoveel mogelijk teken verwijderd. Gelijk even gekeken voor eventuele verwondingen. Mama heeft zenuwstuipen. Een gevolg van distemper. Ze zal hiervoor behandeld worden. Deze ochtend eerste werk naar de dierenarts. Testen op allerlei ziektes. Alle testen zijn voorlopig negatief. Gelukkig maar, maar 100% zekerheid hebben we pas als de testen na 7 dagen voor de meeste ziektes en 21 dagen voor distemper (incubatietijd) ook negatief zijn. Pupje heeft een oude breuk in een achterpootje. Het betreft een oude breuk. Daarvoor werd nog een rx gemaakt. De dierenarts raad aan om hier niets aan te doen, daar het al geheeld is.

De bloedwaarden van mama zijn ok. Er wordt dus een behandeling opgestart voor de zenuwen. Dit is een langdurige behandeling waar latere adoptanten van op de hoogte gesteld zullen worden.

Beiden werden ontwormd en kregen een teken en vlooien behandeling. Dat was hoognodig.

Duimen jullie allemaal mee dat alles goed komt voor deze twee? Als ze alle twee volledig in orde zijn met vaccinaties en behandelingen zullen deze schatjes ter adoptie komen.

Indien er mensen zijn die willen helpen met de dierenarts kosten voor de behandeling van beiden dan kan dit op rek nr van VZW Be Happy Dog. BE 41 9731 7483 0410

De factuur zal morgen gepost worden van zodra we ze hebben.

8 januari 2019

vertrek van voeding voor de dieren in het koude Roemenie

3 paletten staan vertrekkings klaar.
Noodoproep, 5 honden die dood lagen deze morgen in de privé shelter door maag, darm perforatie. Oorzaak is dat de voeding op is en ze terug kip karkassen krijgen. Daarom vragen we jullie hulp,
Kwaliteitsvoeding staat klaar om morgen te vertrekken.
Het prijskaartje zal binnen 14 dagen binnenkomen 😫.

22 december 2018

Vandaag komen twee hondjes uit Roemenië, bij ons in toe, vanwege ernstig plaatste kort in de shelter. Deze zullen beiden eerst socialiseren in een gezin en dan ter adoptie komen. Ze zullen aankomen met het transport van Marion Bro, van 4Paws Express Transport. Een SUPER transport organisatie waar veiligheid op de 1ste plaats staat. We kregen van hun een privé bericht, waarin ons gevraagd wordt een transportbox of bench mee te brengen, vanwege het vluchtgevaar.
De dieren zullen in de gesloten bus overgeladen worden en in de box in onze wagen gezet worden. DIT IS HOE HET HOORT!!! Veiligheid boven alles. Daarom ook een dikke dankuwel aan Marian Bro en 4Paws Express Transport.

Hulp gevraagd, operatie gepland op 20 december 2018

Patatje, ons herplaatserke, heeft dringend een knieoperatie nodig. Aan beide knietjes. Hiervoor werd een veterinair orthopeed ingeschakeld. De operatie staat gepland op 20dec en de kosten zijn geraamd op €950,00 als er geen complicaties optreden. Daarna zal deze lieverd ook nog revalidatie nodig hebben. Wat ook nog kosten met zich mee zal brengen. Om geld voor de operatie en revalidatie in te zamelen organiseren we een verkoop van brownies en/ of een assortiment. Deze kosten €7/doos.
De koeken zullen af te halen zijn in
Hulste, Izegem, Tielt, Ruiselede, kluisbergen voor West Vlaanderen
Dendermonde, Nieuwerkerken (Aalst) voor Oost Vlaanderen
Schoten voor Antwerpen
Bestellen kan tot 31januari door middel van overschrijven van €7/doos met vermelding van aantal dozen,en welke, naam en afhaalplaats.
Op rek nr BE12 9733 5759 6392
De koeken zullen beschikbaar zijn half febr. 2019 en dan worden de adressen gegeven van je ophaalplaats
VZW Be Happy Dog dankt u voor jou steun


De operatie van het hondje Patatje (2 jaar) is goed verlopen. Hij heeft aan beide pootjes een spil zitten. Nu 8 a 9 weken rustig blijven en alles voorzichtig doen. Na 3 weken begint de revalidatie. Dank aan ieder die er in gedachten bij waren. Nu deze kleine verwennen.


PROJECTEN

Sterilisaties, heelkundige ingrepen, verzending van voeding voor shelterdieren en door ons gesteriliseerde zwerfdieren , inzamel acties ,......

https://www.facebook.com/vzwbehappydog/

 Sterilisatie , controle van de algemene toestand van de dieren en     indien nodig de heelkundige ingrepen laten doen .Eveneens worden deze dieren verder opgevolgd op een beveiligd terrein of bij opvang in Roemenië.

2 :shelter en straathonden die door BHD gesteriliseerd werden, verder voorzien van voeding , dankzij jullie giften. Waarvoor DANK

voeding geplaays in boomholte voor de zwerfdieren in de buurt die al gesteriliseert zijn.
voeding geplaays in boomholte voor de zwerfdieren in de buurt die al gesteriliseert zijn.
Honden in de opvang , Roemenie
Honden in de opvang , Roemenie
Dez honden zoeken nog allemaal een thuis
Dez honden zoeken nog allemaal een thuis

3: Onze transporten naar Roemenië met voeding en de nodige materialen