Wat doen we? 

De te herplaatsen dieren verblijven, tot het vinden van hun gouden mand voorlopig in hun gezin tot een geschikte kandidaat gevonden word, waarbij ze steeds een volledige check-up krijgen, gesteriliseerd of gecastreerd worden. De nodige heelkundige ingrepen worden eveneens ingepland alsook chip en alle nodige inentingen door onze verbonden dierenartsen verricht.

Alsook werken wij samen met de politie om vermiste en verdwaalde dieren de juiste plek aan te bieden. 

 

Werking 


Ook al is het belang dat dieren uit het asiel een gouden mandje krijgen, hebben we een unieke werking betreffende adopties.

Hoewel vele asielen vaak de potentiële baasjes hun favoriete huisdier laten kiezen, kiezen wij ervoor om omgekeerd te werk te gaan. De dieren die geplaatst moeten worden, worden steeds op de eerste plaats gezet. Dit houdt in dat de dieren hun gouden mandje kiezen.

Hiermee wordt geopteerd voor de beste match waarbij er meteen een klik zal te zien zijn tussen het dier en het baasje. Deze manier van werken bevordert dat het dier zich op zijn gemak zal voelen en zal de kans op een langetermijnplaatsing vergroten. 

Bij dieren met gedragsproblemen of met een rugzakje kunnen we altijd rekenen op de samenwerking met een gedragstherapeut.