Wat doen we? 

De te herplaatsen dieren verblijven, tot het vinden van hun gouden mandje, voorlopig in hun gezin of opvang gezin tot een geschikte kandidaat gevonden wordt. We werken niet met hokken of benchen, de dieren worden in roedel opgevangen en bijgestuurd. Hier krijgen ze steeds een volledige check-up en worden ze gesteriliseerd of gecastreerd. De nodige heelkundige ingrepen worden eveneens ingepland alsook het chippen van het dier en alle nodige inentingen worden door onze verbonden dierenartsen https://www.dierenartshanssens.be/ .

Alsook werken wij samen met de politie om vermiste en verdwaalde dieren de juiste plek aan te bieden. 

 

Werking 


Ook al is het belangrijk dat dieren uit het asiel een gouden mandje krijgen, hebben we een unieke werking betreffende adopties.

Hoewel vele asielen vaak de potentiële baasjes hun favoriete huisdier laten kiezen, kiezen wij ervoor om omgekeerd te werk te gaan. De dieren die geplaatst moeten worden, worden steeds op de eerste plaats gezet. Dit houdt in dat de dieren hun gouden mandje kiezen.

Hiermee wordt geopteerd voor de beste match waarbij er meteen een klik zal te zien zijn tussen het dier en het nieuwe baasje. Deze manier van werken bevordert dat het dier zich op zijn gemak zal voelen en zal de kans op een langetermijnplaatsing vergroten. 

Bij dieren met gedragsproblemen of voor inlichtingen bij het opvoeden van je huisdier kan je terecht bij Honden in Nesten  of Woofie Talk.