Selectieproces voor de adoptie van een hond

Home > Dierenbescherming West-Vlaanderen


Ons selectieproces voor de adoptie van een hond is bedoeld om de zoektocht naar een gouden mandje tot een goed einde te brengen. Bij VZW Be Happy Dog hechten we veel belang aan de klik tussen een hond en zijn toekomstige baasje. De noden van het dier worden hierbij steeds vooropgesteld. Uiteraard is het belangrijk dat beide partijen deze klik voelen. Onze adoptieprocedure is daarom uniek en bestaat uit verschillende stappen. 

Unieke selectieprocedure
Vrijwilligers
Dieren op de eerste plek

Heb je dierenbescherming nodig in West-Vlaanderen?

Stuur ons gerust een e-mail!

vzwbehappydog@gmail.com

Asiel honden
Asiel honden

Wat gebeurt er tijdens het selectieproces voor de adoptie van een hond?

In ons dierenasiel in Hulste bestaat het selectieproces voor het adopteren van een hond uit een aantal stappen. Dit proces goed doorlopen is belangrijk voor het vinden van een geschikte nieuwe thuis voor het dier. De verschillende stappen die je doorloopt bij het adopteren van een hond of bij het adopteren van een puppy, zijn:

  • Wij komen met het dier dat jij wenst te adopteren langs bij jou thuis.
  • Voelen jij, je gezin en eventueel andere huisdieren een klik met de viervoeter? Dan kan het dier bij jou komen logeren voor een proefperiode van vijf dagen
  • Verloopt deze proefperiode vlekkeloos? Dan stellen we een adoptiecontract op dat door beide partijen wordt getekend.
  • Elk jaar wordt een bezoek of telefoontje gepland voor verdere opvolging.

Contacteer ons en geef een lieve hond een nieuwe thuis!

Het selectieproces voor het adopteren van een hond is bij VZW Be Happy dog belangrijk om het geschikte baasje te vinden voor onze viervoeters. Wil je samen bekijken wat mogelijk is? Of wil je kennismaken met onze verschillende honden ter adoptie? Kom dan zeker eens langs of contacteer ons! Wil je liever een kat adopteren? Bekijk dan zeker eens het selectieproces voor het adopteren van een kat.