Nieuws

Beste dierenvrienden. Voor de opruimingswerken word er een firma aangesteld. Het is te gevaarlijk om als vrijwilliger de omgevallen constuctie te verwijderen, eveneens een gekend bedrijf die alle asbest houdende afval zal verwijderen over het hele terrein. Daarna is het opbouwen .We houden jullie alvast op de hoogte voor de opbouw. Wie ons wenst te...

Samen met vrijwillige mensen met een hart voor dieren bouwen we aan een diervriendelijke opvang waar dieren op NR 1 staan voor hun welzijn, gezondheid, vrijheid, begeleiding tot ze een eigen thuis krijgen.

Wil jij ons helpen om onze droom te verwezenlijken? Dit jaar zijn we namelijk gestart met de bouw van een dierenopvangcentrum in Waregem. In de plannen voorzien we een aangenaam nachtverblijf en aanpalende loopweides voor de dieren om te spelen en hun pootjes te strekken. Met de hulp van vrijwilligers wordt dit ongetwijfeld een succes, maar we...

Corona heeft ervoor gezorgd dat heel wat gezinnen nood hadden aan een huisdier. Nu het gewone leven weer opstart, is het hebben van een huisdier voor velen te veel werk of is de thuissituatie niet zoals men dacht dat het ging zijn. Dit resulteert jammer genoeg in heel wat achtergelaten dieren.

Het is weer de tijd van het jaar! De zomerse temperaturen zijn terug en iedereen geniet met volle teugen van de zonnestralen. Dieren hebben het met zulke temperaturen vaak te warm.

De zon is weer in het land! De lange wandelingen met je hond kunnen weer van start gaan! Hoewel je als hondeneigenaar de kans klein acht dat je hond in contact komt met een giftige plant, is dit risico niet te onderschatten.

Teken komen heel het jaar voor, maar worden voornamelijk actief eens de temperatuur boven de 7°C stijgt. Tekenbeten komen het frequenter voor in de periode van maart tot en met oktober.

Het kittenseizoen is aangebroken en dat hebben de opvangcentra en dierenasielen geweten. In vergelijking met vorig jaar is het kittenseizoen onverwachts twee maanden vroeger begonnen. De oorzaak van die toestroom zijn vooral niet-gesteriliseerde zwerfkatten.

Opbouw Waregem

15-04-2022

Wij zetten ons al jaar en dag met hart en ziel in om een goede thuis te vinden voor dieren in nood. Ons doel is om deze viervoeters hun gouden mandje te bezorgen waar ze hun nieuwe thuis kunnen vinden voor hun leven.