Selectieproces voor de adoptie van een kat

Home > Dierenbescherming West-Vlaanderen


Het selectieproces voor de adoptie van een kat verloopt op dezelfde manier als het selectieproces voor de adoptie van een hond. De bedoeling is uiteindelijk een geschikt baasje te vinden voor onze zwerfkatten. Bij VZW Be Happy Dog in Hulste staat de klik tussen het dier en zijn eigenaar centraal. De noden van de kat zijn voor ons het belangrijkste. We zijn dan ook op zoek naar eigenaars die deze katten de nodige zorg kunnen geven. Hiervoor hanteren wij een specifiek selectieproces. 

Unieke selectieprocedure
Vrijwilligers
Dieren op de eerste plek

Heb je dierenbescherming nodig in West-Vlaanderen?

Stuur ons gerust een e-mail!

vzwbehappydog@gmail.com

Asiel honden
Asiel honden

Hoe verloopt het selectieproces voor de adoptie van een kat

Voor je bij VZW Be Happy Dog een kat adopteert doorloop je eerst ons selectieproces. De stappen die in ons dierenasiel deel uitmaken van het selectieproces voor het adopteren van een kat, zijn:

  • Wij komen met de kat die jij wil adopteren bij jou aan huis.
  • Indien de kat een klik voelt met jou, je gezin en de andere huisdieren die je misschien hebt, kan het dier bij jou komen logeren voor een periode van vijf dagen.
  • Verlopen deze vijf dagen zonder probleem? Dan wordt jouw adoptie officieel gemaakt door middel van een adoptiecontract.
  • Elk jaar bellen we jou op of komen we even langs om te kijken hoe de kat het stelt.

Neem contact op met ons als je een kat wil adopteren!

Het is belangrijk om goed na te denken vooraleer je een kat adopteert. Zwerfkatten hebben namelijk de nodige zorg en liefde nodig omdat ze vaak door de dierenbescherming van de straat worden gehaald. Wil jij samen met ons op zoek gaan naar jouw perfecte match? Kom gerust eens langs of stuur ons een mailtje via vzwbehappydog@gmail.com. Wil je graag meer informatie over het selectieproces voor het adopteren van een hond? Dan kan je ons ook gerust contacteren!